779

Sitter i skenet från ett vitt ljus och lyssnar på musik som en vän till mig gjort. Ett trevligt sätt att spendera en lördagskväll. Har även testat på att göra en ny sorts pizzadeg och köpt en klänning. Fast klänningen köpte jag visserligen inte på kvällen men.

Projekt

Det är så bra med sommaren, allt blir så mycket lättare och helt plötsligt har man lust med sådant man inte orkar annars. Idag har mitt projekt; Cykla till jobbet tagit ett stort steg framåt, jag cyklade faktiskt till jobbet. Med nypumpade däck men ack en alldeles för hög sadel som föregående cykellånare lämat kvar efter sig. Men den biten har också gått framåt och såhär på kvällskvisten har jag faktist en sadel i rätt så lagom höjd. Dock har projek;  Laga kläder, stannat av, det projekt som för tillfället breder sig ut över mitt golv. Tanken var att det skulle vara slutfört idag, ikväll. Så blev det inte, istället blev det middagslagning och joggingtur samt cykelfix, fast det var ju inte så illa det heller. Fast detta syprojek ställer till det för mitt projekt att hålla rummet välstädat.

775

Idag har jag hittat en trevlig second hand butik ute i förorten, som är helt gigantisk och med rimliga priser som rimligen hör begagnat till, lite loppisfeeling och kanske inte den mest välordnade men känner man sig sugen på skattjakt så. Sedan har jag hunnit med en liten cykeltur och stökat ner mitt rum med mitt senaste projekt. Varför städar man ens?

Teckningar och körsbär

Fin dag med massor av kärlek från barnen med teckningar och körsbär. Snart kommer jag kunna tapetsera om hela mitt rum med alla konstverk jag fått.
Regn, regn massor med regn. Sånt dära mysregn som öser ner och då det är okej att gå runt i stövlar och regnkläder. Ett sånt där regn man blir lite extra lycklig av. Ett riktigt sommarregn. Den inte lika blöta eftermiddagen spenderades med en trevlig fika ute i förorten. Där fikar man allt för sällan, tämligen underskattat. Kvällen, den ägnades åt brödbak och en väldigt charmig film som jag råkade fastna vid medan jag väntade på att brödet skulle blir klart.

Idag är en sådan dag

Idag är en sådan dag då jag försöker övertala mig själv till att det är en klok ide att cykla till jobbet, då man får sitt fönster putsat, då man blir indragen och plötsligt får ta över ansvaret för någon annans matlagning, då man sitter och pratar i telefon med sladd ute på balkongen för att 60-talsmusiken ljuder för högt. Då det förut skulle varit en midsommarafton.

Midsommar

Gömmer mig hemma i det gråa vädret efter en händelserik och omväxlande midsommar spenderad i sällskap med bland annat Jack och Sara. En bild från igår i det mycket ljuva vädret! Jag som snarast hade förväntningen att det var regn som hör midsommaren till. Jag han till och med bränna mig innnan jag stigit ut från hemmets trygga vrå. Man får sända ett tack till vädergudarna. En fin kväll med grillad kyckling, jordgubbar, choklad och en liten stänk lime.

Ett jobb, ett kalas

Idag, första dagen på jobbet, barn i mängder, barn överallt. Barn är fina, i lagom doser. I mängder, ansträngande. Nej men jag är överlag väldigt positiv, jag misstänker att det blir mindre tröttande när några dagar gått, då alla barn vant sig och man inte längre är it-grejen.
Kvällen har för övrigt spenderats hos min gode vän Jack med tillhörande familj, släkt och pojkvänn för ett mysigt kalas med middag, champange och jordgubbar. Innan det drogs ut på fortsatt galej då man var allt för liten för att våga sig med. Fast tur är väl det om man ska orka med en ny dag med massor av barn!

Pannkakor och plättar

Det här har varit en riktigt pannkaks och plättvecka, jag började den med att göra de äckligste plättar jag någonsin smakat, inte trodde jag att det var möjligt att misslyckas med något sådant då man vanligtvis kan göra smet utan både ägg, mjölk och slänga om receptet lite hur som. Men det till trots blev det ett brutalt uppvaknande att plättar faktiskt kan bli dåliga de med. Sedan slängde jag ihop en annan smet, där plättarna endast passar till matplättar av någon anledning, kanske för att hålla mig till ett hälsosammare leverne. Sedan avslutades vackan ganska ljuvligt med att jag fick pannkakor stekta åt mig, underbart! Jag misstänker att det måste vara en av de bästa sätten att charma någon, eller i alla fall mig på.

En vecka

Har haft en fin vecka där jag har firat en födelsedag i en park med dramatiskt slut, med  en telefon på spåret. Haft möte med en biträdande rektor, tagit en tur förbi parkteatern och sett mustach med Sara, Stina och TM.  Köpt en skjorta och en promenert runt i cirklar kring södra station. Gått med som sällskap på ett Greenpeacemöte för att sedan komma därifrån som Greenpeacevolontär. Fin vecka.

756

Idag tänkte jag ha en sån där fantastisk kväll, där jag bara gör mysiga saker. Är för övrigt lite glad över upptäckten över att bror och de i hans ålder nu är så stora att vi kan relatera till samma saker. Han är inte längre att litet knytte även fast han ser så ut. Nej, nu stundar en tillbakablick till barndomen och Astrid Lindgrens värld. Frågan är bara vilken del? Emil känns som ett bra drag!

Romantiken i mitt rum

Ikväll flödar romantiken i mitt rum med rosenblad, choklad och romantisk musik. Samt korsord.


Regnuppehåll

Riktigt mysväder hela helgen, framförallt betraktat innefrån. Vilket jag gjort större delen av helgen. I fredags däremot mötte jag de kalla dropparna då jag tittade förbi min kära kusins utspring. Efter att kämpat sig dit trots trasiga tåg tyckte jag att jag hade förtjänat ett uppehåll, i alla fall för en liten stund. Fast då hade man missat den ljuva synen av ett hav av hudratals, tätt ihoppackade paraplyer. Stackars studenter på timmars flakfärd. Sedan bar det av på mottagning och socialiserande med släktingar på andra sidan och en chokladbollsgubbe. Lördagen spenderades i hemmets lugna vrå undangömd från dropparna med ett ytterst trevligt besök från min kära vän Sara med nostalgi och igenkänningsfaktorer tillsammans med Sune, Bert och Eva och Adam.

RSS 2.0